Sveriges dag!

Här i Näs firade vi Svea rikes dag genom att fylla en hel container med metallskrot. Det mesta var plåttaket från gamla ladugården men även en massa gamla maskiner från jordbruket förr här på gården, harvar, slåttermaskiner, kärror och en massa annat. Det var slitigt i värmen men så himla skönt att få bort allt. Värre än värsta gympasset!  Vi trodde inte vi skulle fixa allt själva på bara en dag men det gjorde vi.

Hundarna har varit med ute på gården hela dagen och blivit rejält miljötränade när vi släpade plåt upp i containern… De tar det hela med ro, ljud bekommer dem inte alls och helst vill de ha näsan inne i plåten för att få vara med och kolla, kan ju vara nåt kul…

När vi var klara åkte vi till bonden och köpte ägg, vidare ner till Molkom, köpte glass och tog med hundarna på promenad. Vi stannade vid Molkomssjön och där simmade de runt ett bra tag. Hemma igen fick grabbarna göra ett varsitt sök med tre änder, en mås och en duva. Det gick hur fint som helst, bara måsen de var tvungna att kolla extra på, längesen Keno tränade med vilt och Iver tror jag aldrig haft just mås med i träningen.

Kvällen satt vi på altanen och käkade gott, en massa gott småplock blev det.

Eftersom jag bestämde mig för att lägga ner en stor del av bruksträningen efter sista tävlingen har vi istället tränat lite jakt under veckan. Måndag blev det träning av avlämningar från vatten med dummy och and, stadgeträning vid vatten, tolling vid vatten och skogssök med dummies. Båda grabbarna fick träna. Sen åkte vi iväg på kalas till Henrik som fyllde år.

Tisdag blev det snabbträning tillsammans med Therese. Iver skulle testas i att ha en kastare på andra sidan vattnet som kastade markeringar ganska nära sin sida. Jag ville se om träningen i vinter hade gett resultat. Och det hade den, Iver simmade ut så fint, tog dummien och VÄNDE tillbaka och lämnade av fint i min hand. UNDERBART! Två enkelmarkeringar gjorde han lika fint, sen gav jag mig, ville inte utmana ödet. Han fick sen göra upptag / avlämningar av and på land, det gick fint.
Keno fick göra ganska svåra linjetag över vatten, upp på land, över vatten igen. Ganska svårt för en som inte tränat på några år. Men han gjorde det superbra! Duktiga Keno!

Igår stannade jag till på klubben på väg hem, det sög lite i brukstarmen ändå… Iver tränade framåtsändande, kryp, ff och ställande. Keno fick göra hela elitprogrammet, förutom apporterna, och gjorde det så himla fint!
Sen åkte jag hemåt, lagade mat och åt, innan det var dags för sista tillfället på valpkursen. Det blev som vanligt en trevlig kväll där kursarna visade fina framsteg, kul!

Imorgon är det klämdag men jag jobbar som vanligt. Magnus och grabbarna är hemma och har det gott, hade gärna gjort dem sällskap…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.