Välkomna!

Frideborg och Fredrika (båda ett år gamla)

I helgen träffade jag Ingela och Liselotte vid Forshaga BK. På vägen dit la jag spår till mina båda grabbar och sen tränade alla hundar uppletande under tiden spåren låg till sig.
Keno: fyra saker, jobbade så himla fint, han kom snabbt in med tre. När han jobbat ett tag för att hitta det sista fick han en superbelöning för sitt fina jobb, det var viktigare än att komma in med sista föremålet just då.
Iver: Fick samma upplägg och håvade snabbt in dom. Fint jobb, killen!

Spåren då… Upptag åt vänster för båda. Ivers var 1000 m långt med åtta pinnar i olika storlekar. Jag provade för första gången att släppa honom ca 30 meter från spåret men det blev för svårt, så det blev lite strul där innan han kom iväg, det får vi träna mer på. Sen spårade han som en gud och alla föremål med in. Eftersom det snöat var det lätt att se att han höll sig i spårkärnan och när han hamnade bredvid vände han direkt och hamnade rätt igen.
Keno strulade först på upptaget, vet inte riktigt vad han gjorde… Men vi gjorde om det och då blev det fint och framspår. Han spårade också himla fint i kärnan och alla hans sju föremål kom med in. Spåret var 900 m.

Sen åkte vi ner till klubben där vi tränade lydnad. Iver fick göra en plats med skott där jag gömde mig och det gick fin-fint. Sen tränade vi lite framåtsändande, skall och kryp.
Innan jag åkte hem tog jag och grabbarna en rejäl promenad.

Söndagen var det dags att hämta hem Doris, Gerd, Gerda, Frideborg och Fredrika, våra nya får. De är av rasen Värmlandsfår och är alltså av lantras och har även genbanksintyg. Mycket trevliga och sociala får, jag är redan helt såld på dem! Eftersom de vi köpte av är så himla trevliga och bjöd på fika mm tog det ganska lång tid så vi hann inte så mycket mer den dagen. Men en långprommis med hundarna och kärringbastu i byn hann jag med i alla fall. Och Iver gjorde ett superfint sök med fem änder. Tjoff, tjoff, tjoff så var de inne. Snygga, snabba upptag och fina avlämningar.

Gerd och Gerda (tvillingar, en vecka gamla)

 

Igår var det dags för apporteringskurs Grund igen och den här gången värmde det verkligen i mitt hjärta när jag fick se att alla har blivit så himla duktiga!!! Det är det som gör det så roligt att hålla kurs – när man får skörda resultat!

Innan kursen fick Keno göra kul övning i uppletande och Iver framåtsändande och kryp.

Idag lyckades jag få en låsning i ryggen på jobbet, det gör jätteont och just nu är det pest och pina… Jag hade tur att få en tid redan idag hos naprapaten och ska tillbaka igen på fredag. Så det blev inte så mycket gjort idag, men den planerade platsen med skott med Iver blev gjord (jag var gömd) och den gick fint. Sen tränade vi även lite framåtsändande, som gick väldigt bra idag, och hopp och kryp. Sen tog jag och Magnus hundarna och gick i vääääldigt sakta mak i skogen, bra för ryggen att gå i terräng men det gjorde också rejält ont…

Imorgon ska vi på ”STÖRT”, det ska bli jättekul. Jag hoppas bara att jag orkar sitta… Typiskt, när man för en gångs skull kommer iväg på nåt sånt…

Avslutar med en bild på fårens pappa…

2 reaktioner till “Välkomna!”

  1. Gud vilka små godingar ni skaffat 🙂 Vill också bo så till att man kan ha massa djur:) Kul att läsa om er träning. Ni är så duktiga 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.