Dags att damma!

 

 

 

 

 

 

 

 

Igår fick Keno damma av sina gamla kunskaper i jakten, han är ju något av en pensionär inom den, även om man aldrig vet om vi tar upp den igen.

Jag ställde ut en ”bana” med skålar och sen skickades han ”ut”, ”bakåt-ut”, höger, vänster, inåt och testades på stoppsignalen. Och som han gjorde det! Han tog alla tecken och signaler suveränt! Jättekul att se att det sitter i! (Och, ja, jag körde på låååånga avstånd, något jag fattat att jag bara trott att jag gjort, men som jag fick insikt i på helgens kurs…).

Efter den fina inledningen fick han sen fyra markeringsområden samtidigt, störningar kastade och sen varierade vi hela tiden var han fick hämta och hur han skulle hämta (ut, höger/vänster, bakåt mm). Han gjorde det så himla fint och han tyckte det var askul. När det fungerar så här bra blir jag ibland sugen på att damma av honom i jakten igen! Vi får se… Kanske… Kanske inte… Vi har ju planer på brukssök just nu…

Iver fick träna en hel massa saker. Vi började med träning på and och han gjorde superfina upptag och avlämningar varje gång. Glad matte! Eftersom det gick så bra testade jag denna gång att lägga in det mer i ett ”moment”. Anden kastades som markering där Iver fick springa över äng, över väg och sen in på en annan äng. Han hittade viltet utan problem varje gång. Han fick även hämta den två gånger innan belöning (det är ju här vår nya, lite speciella metod kommer in) och det gick fint. Innan varje hämtning av viltet fick han först ett störningskast med dummy, det klarade han fint.

Sen fick Herr Iver också fyra markeringsområden kastade, två dummies på varje. Jag la också ut två dummies som ett långt linjetag. Sen varierades störningskast med skickande på markering med ut, bakåt, närsök hö/vä och till målområdet (linjetag). I början var det svårt med alla kast, men han tog sig och det blev riktigt bra.
Vi avslutade med att lägga ut ett låååångt linjetag som även gick över två kullar, det var nog drygt 100 m. Han spikade den, även om han var lite osäker på vägen ut. Det var långt tyckte han…

Jag hade tänkt träna plats med skott också, men pistolen krånglade så det blev bara ett skott och sen stod jag och krånglade i en evighet. Det blev dock bra träning för Iver, som låg så fint och stilla.

Sen drog vi till Solstaden och poolen, dags för grabbarna att få simma! Iver hoppar nu i helt själv och simmar jättebra. Keno fick göra lite nya övningar i vattnet och nästa gång ska vi testa jet streamen en kort stund.

Här blir min tatuering till…

 

Idag tog vi en promenad med Anette och vovvar efter jobbet. Underbart med sånt trevligt sällskap! Sen åkte jag och grabbarna hem, det var skönt att komma hem så tidigt. Annars har jag inte kommit hem före 20.00 en enda kväll och då slutar jag ändå klockan 15.00 på dagarna…

Mamma gris till våra tilltänkta kultingar…

Helgen ska spenderas med goda vänner i spår- sök- och jaktskogen! Ett möte med V-tollarna står också på schemat! Härliga helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.