Vilt och lek.

Jag kom hem tidigt från jobbet idag. Passade på att träna lite i ljuset.

Först fick grabbarna följa med ut i skogen där de fick hämta linjetag på två olika ställen växelvis. Sen la jag på skott med apportkastaren (utan dummy på) åt ena hållet och så fick de gå på linjetag åt andra hållet. Ibland var båda grabbarna ute och jobbade samtidigt fast åt olika håll.

Sen förflyttade vi oss till fd fårhagen där jag sköt med apportkastaren, denna gång med dummy på. När den landat fick de hämta linjetag åt andra hållet först och sen hämta markeringen. En jobbade, en satt passiv.

Tillbaka på den plogade parkeringen här hemma fick en i taget träna på fotgående när det låg vilt, plast-and och dummy ute runtomkring. Efter några upptag och avlämningar på riktig and och plast-and la jag ut anden på marken och sen tollade vi riktigt, riktigt nära. När tollingen var över avslutade vi med fokusövning på anden, där de fick gripa den och lämna av när de hade fokus på den.

Riktigt glad över Ivers jobb idag! Han har ju bara tränat jakt väldigt sporadiskt senaste tiden och det är skönt att se att han mognat och fixar uppgifterna väldigt bra. Han grep viltet fint och lämnade av lika fint, störningarna klarade han bra och han var lugn och fast i skotten. Linjetag med hinder – där gick han rakt och fint och han hade ingen tanke på att byta idag (vilket han hade sist vi tränade).

Keno, som inte tränar jakt egentligen, bara någon gång på skoj. Som idag. Han grep vilt, lämnade av fint, tollade, gick jaktfot, allt i en väldig fart. Han satt fint i skotten utan kast och gjorde fina linjetag, raka och fina även över hindret. När det sen blev skott med kast KNALLADE han en gång! När hände det sist??? Många år sen. Jaja,han vände direkt jag ropade och sen satt han. Lille godingen, idag var det R.O.L.I.G.T att träna sa Keno!

Efter träningen kom jag in och fick de här serverade. Magnus hade bakat LCHF-semlor!  Mums!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter fikat tog jag och vovvarna en rejäl skogspromenad, nu är vi nöjda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.