Lydnad och motion i kylan…


Frusen efter träning, skönt att krypa under filten…

Igår hade vi -16 grader här. Trots det drog jag på mig joggingkläderna och tog med mig hundarna i joggingspåret. Vi var helt ensamma i spåret kan jag meddela… Det är skönt att springa när det är kallt tycker jag. Bara man tar det extra lugnt i början så flåset hänger med i kylan, är det bara att springa på sen.

Tyvärr har jag slitit ut mina vinterträningsbyxor, så istället hade jag de vanliga träningsbyxorna med underställ under. Trodde det skulle räcka… Men näpp, icke! Eftersom vi skulle träna lydnad efteråt fick jag den briljanta idén att duscha på plats (Skutbergets motionsanläggning). Okej, kommer in, betalar den lilla summan det kostar att duscha, kommer på att jag inte har tvål eller schampo med mig. Frågar, och jodå, de har sånt också, jag får det på köpet. Går in i duschrummet, klär av mig. Och kommer på att jag ju på morgonen bara packat ner en liten handduk (sån man har till händerna)… Ser mig om i rummet, ja, jag är ju ensam… Kliver in i duschrummet med den mycket minimala handduken, den täcker liksom bara det allra heligaste… Ställer mig i duschen och inser att mina lår och rumpa är KNALLRÖDA av kylan. Står länge i duschen för att försöka få upp värmen i benen igen.

Tillbaka i omklädningsrummet inser jag att några nya underkläder finns det inte i min väska… Känns jättefräscht att sätta på sig samma…Not! Så det blir till att köra franskt, går det med. Inser att ett inköp av nya vinterträningsbyxor är ett måste! På med termobyxor, lager på lager och varm jacka, nu var det dags för lydnadsträning i kylan!

Det blev en snabb träning tillsammans med Lollo, det var så himla kallt. Men grabbarna fick i alla fall träna på det jag hade planerat för.

Idag hade jag bokat ridhuset i Molkom så jag och grabbarna var där helt själva en timme och tränade i kylan. Det var första gången inomhus denna säsongen, men grabbarna har aldrig brytt sig om miljön, det känns bra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.