Träning, kurs och rödfärg.


Surt när färgen i sprutan tog slut när jag bara hade detta kvar att måla…

Mina härliga och duktiga träningskompisar i lydnad mötte upp oss på Forshaga BK i tisdags! Jag var som vanligt där tidigare och hann träna lite annat först. Iver fick göra ett uppletande med fyra saker och jag vet inte vem som lärt honom det momentet (inte är det jag) men han gör verkligen superfint jobb alla de gånger jag provat. Jag har liksom hoppat över all inlärning, det enda han har fått gjort är att se när farsan jobbar, kanske är så man ska göra med all träning…?!

Iver fick också göra upptag på and och sen mina tankar ang jakten och viltet häromdagen la jag om träningen och det gick superbra! Jag blev så himla glad!
Keno fick sen göra ett uppletande, som var helt okej men inte utmärkt.

Sen var det så dags för lydnad med gänget! Keno och blev genomkörda i eliten, med belöningar mellan. Han känns väldigt trygg och jämn, han gör en fin lydnad. Det enda som felade då var hans kryp, han har börjat bli lite väl luftig fram, mer träning på det!

Iver och jag tränade mest själva, fast vi hade Annas ögon på oss, alltid bra med synpunkter och tips. Hans fria följ, ställande under inkallning och saktagående gick riktigt, riktigt bra. Kul! Sen var det en som ville träna skott så då passade jag på att vara med på ett hörn. Jag la Iver på ”lägg dig”, som för honom betyder att han är ”ledig” fast han ska ligga kvar. Jag stod kvar nära. Fyra skott sköts och det var inga problem, han var så lugn och fin. Kul att se, vi har inte tränat det en enda gång sen tävlingen i april… Vi avslutade sen med lite krypträning där han fick krypa nära, nära Fanni (rottis) och han bevärdigade henne inte med en blick.

Igår hade jag andra gången på apporteringskursen och det blev som vanligt en trevlig kväll med ett härligt gäng!

Idag tog jag först en tur till affären och lyckades göra fina kap, fick med mig regnställ, sydväst, springskor, tröja och nya bollar (till hundarna) hem till bra pris. Hemma sen blev det målning för hela slanten, nu är hela långsidan (baksidan) färdigmålad. Sen ska den ju målas en gång till förstås… Jag räknar med att måla imorgon och i helgen också, bara vädret och mina axlar håller…


Regnstället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.