Livet är ganska mysigt…

…när man kommer hem från jobbet och ser hela får-flocken spatsera runt hemma hos grannen.

…när hundarna passar på att smaska i sig så mycket fårskit, som de små har tryckt ur sig under tiden de varit på rymmen, de bara hinner innan jag hinner stoppa dem.

…när vi tvättar bilarna och inser att temperaturen har sjunkit så mycket att vattnet börjar frysa på bilen innan vi är klara.

…när verkstan säger ”det är bara en slang som ska bytas, det kostar bara 1000 kr” och vi kommer dit och får betala x antal kronor mer. ”Ja, jobbet blev ganska stort”.

…när Iver kommer som ett skott på inkallningen på gården och vi bara hinner innanför dörren innan han kräks upp en jättestor pälshög. Jodå, han har satt i sig rådjurspälsen ute på gärdet…

Och livet är otroligt härligt när jag tränar mina hundar och ser deras glädje! På tisdagsträningen fick Keno köra hela eliten och det finns några små fläckar men annars kändes det väldigt bra! Iver gjorde lägremomenten bra, men med lite mer ofokus på linförigheten än vanligt. Men han höll ihop fint och klarade allt. Vid budföringen med en rejält störande skytt (utan att skjuta) sprang han raka vägen, ägnade knappt skytten en blick, härligt! Plats med skott gick fint.

I måndags var det dags för tävlingslydnadskurs igen och alla gör fina framsteg, himla trevligt att vara instruktör då!
Igår tog jag och hundarna en springtur, det går fortfarande bra med foten och benet. Resten av kvällen ägnades åt det översta i texten plus badning av hundarna…

Påskhelgen är ganska fulltecknad med keno-barn-besök, en tur till Lisa och Spex, prova-på-jaktprovs-kurs hos Eva och lite annat smått och gott.

GLAD PÅSK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.