Arbets-helg!


Iver har utvecklats fint inom jakten!

Den här helgen har inte gått i hundarnas tecken… Utan istället har vi fått massor av andra saker gjorda. Den nya garderoben är färdigmålad och sen har jag målat på flera andra ställen som väntat på att få lite färg i flera år. Huset har blivit städat, den gamla garderoben har vi slagit sönder och kastat ut, vi har burit ut saker till lillstugan (som stått inne i huset alldeles för länge), tvättat, bytt sängkläder, ja en massa har blivit gjort. Hundarna har fått sin långprommis förstås och varit ute med oss på gården en del. Annars har de mest haft två vilodagar.

I vintras snickrade jag ihop en plattform för att träna hundarna i ”plattformsträning”, något som är nytt för mig och en liten utmaning. Men vinterns projekt blev inte av, eftersom vintern var så mild och det gick att träna som vanligt nästan hela tiden… Men nu ikväll tog jag fram den och Keno tyckte det var såååå roligt! Min tanke är att använda den på framåtsändandet till Keno och kanske till ställandet till Iver (på inkallningen), men blir det inte av är det ändå en kul grej att träna på. Med Keno tror jag att jag snart kan avancera till att han ska gå sakta efter plattformen, han lärde sig fort.


Keno på plattformen.


Här spanar han på bollen som ligger bortanför…

Iver fick också träna på plattformen, vilket han förstod riktigt snabbt, backa i vinkel och till sist träna upptag på and. Han gjorde fina upptag, tänk vad mycket en kaninboll kan vara värd…


Något ihoptryckt rosa näsa…


Fin stil på öronen…

3 reaktioner till “Arbets-helg!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.