Ännu mer utbildning!


Rosa, nya leksaker till Herr Rosa!

Ja, det har blivit en del utbildningar sista tiden, både i jobbet och privat. Och privat har det handlat om hundar – förstås… Igår åkte jag, Johanna och Regina till Klickerklok för att lyssna på vad Maria Brandel hade för tips och idéer kring det här med tävling. Utbildningen var riktad mot instruktörer och det var också så jag försökte tänka – som en instruktör. Jag har ju både tränat för och hört Maria förut så det var väl inga nya saker direkt men det var ett bra sätt att få det strukturerat, just när man själv ska lära ut. En bra dag!

Förutom några exempelhundar var det enbart teori. Iver fick vara exempelhund. Jag skulle göra en kedja och visa upp. Jag valde inkallning och apportering, där belöningen kom efter gripandet. Kul att se Iver, som suttit flera timmar i bilen, komma ur bilen till ett nytt ställe med okända hundar och personer och bara fokusera på mig. In på planen gick vi och han gjorde fina moment. En väldigt kort, men riktigt bra träning för oss! Duktig liten kille!

Idag hade vi en riktig slappardag! Sov lääänge och tog det lugnt i flera timmar, bara slöade! Så himla skönt!
När Magnus åkte till hockeyn träffade jag T för lite spårträning. Kenos spår la jag själv, det blev 1.2 km med sex pinnar. Det mesta av spåret låg på ett kalhygge och en del i skogen. Det var massor av spetsar, vanliga vinklar, svängar, krusiduller och en massa annat. Keno löste spåret så fint och alla pinnar kom med in. Vi fortsätter med det nya tänket och det blir bättre men mer träning behövs.
Ivers spår hade T lagt, det blev ca 700m, med sex pinnar plus slut. Jag hade önskat ett riktigt knivigt spår och det fick vi! Det var mängder av vinklar, många på svåra ställen, och en hel del andra klurigheter, bla hade T klivit rakt genom en slaktplats för älg…  Iver löste spåret riktigt bra, även slaktplatsen, men han behöver helt klart mera såna här spår, slutet var klurigt, som slutade med en vinkel på grusvägen och sen gick spåret på grusvägen sista biten, där hade han det jättesvårt att komma vidare. Han hittade pinnar som låg klurigt men missade också flera, kanske på grund av att spåret var så svårt???
Jag har vår fortsatta plan klar för mig, bara att träna på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.