Resultat ramlar in!

I Kenos första kull (Ivers kull) är nu 5 av 6 stycken röntgade. Och det optimala är ju förstås att alla ska vara fria, särskilt för valpköparnas skull. Men hur noga man än är, blir det inte alltid som man vill. Men det ser riktigt bra ut ändå. 4 har A på höfterna, en har D. 4 har fria armbågar och en har 1. Nu väntar vi med spänning på att syrran ska röntga sig också…

Träning då… Vi träffade Hanne i tisdags i ridhuset. Först ut var Keno, som fick träna sitt i grupp. Jag  gömde mig och han satt så fint i två minuter. Vem har lärt den hunden allting??? Sen fick Iver göra ingång på plan med kommendering, och sen linförighet och framförgående med kommendering. Den här gången var hans fina attityd i foten tillbaka! H hade en bra tanke kring kedjningen av de två momenten som vi ska testa nästa gång. Iver tycker nämligen att framförgåendet är såååå kul! Har alla mina hundar tyckt, så det måste väl vara mig det ”är fel på”…

Iver fick sen träna delar av alla moment i lägre klass medan Hanne och Milo ”störde” massor genom sin träning. Vi passade på att träna nära varandra och Iver fick ligga plats när Milo gjorde inkallning precis framför. Han skötte sig jättebra! Å, älskar verkligen våra  planerade röriga,  kaotiska träningar! Jag har börjar lägga på kommando på krypet nu (till skillnad mot stackars Keno som fortfarande inte fått nåt kommando på det…) och det verkar fungera bra.

Sen var det Kenos tur att träna igen. Kon/ruta var svårare den här gången så jag fick hjälpa honom lite. Kon/apport gick jättebra, men vi behöver träna på att bara springa till konen fast det ligger apporter ute (vi har bara gjort det två gånger). H la ut vittringen åt oss och då blev det ett helt annat tänk hos Keno… Han sprang glatt ut gång efter gång och bara plockade en, lika glad varje gång… Hmm… Vi fick tänka till där och fick sen till det bra. Vi var tvungna att ändra hans fokus lite. Mer sån träning behövs! Övriga moment i eliten går riktigt bra.

Igår var det dags att hålla tävlingslydnadskurs igen och det är så himla kul att se alla utveckla sig så jättebra! Det här kommer bli jättebra! Mina egna hundar hann inte träna så värst mycket men en vittring fick Keno göra, som gick toppen, och Iver fick träna kryp, vilket också går från klarhet till klarhet, även om det är en lång väg kvar.

Idag tog vi en rejäl promenad och avslutade med ett dummysök i mörkret. Mest för att hundarna skulle få göra nåt. Jag är fortfarande trött och sliten av förkylningen och är helt slut efter att ha jobbat så nu blir det soffhäng!

En kommentar till “Resultat ramlar in!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.