Spårsnurr!

Först ut idag blev en lååång promenad, vi ”power-walkade” två timmar, jag och grabbarna. Sen dök Anette med hundar upp. Planen var att klippa de får som var kvar att klippa men vi hann lägga spår till Keno och Cider också. Vi la det ute på ängarna / åkrarna och korsade varandras spår fyra gånger, gick med bara 4 meters mellanrum på nåt ställe, la ut fem apporter och la spåren samtidigt. När spåret legat 2,5 timmar fick grabbarna spåra. Vi släppte på dem på samma gång, Keno spårade Anettes spår. Och som dom spårade!!! Keno hade inga problem med alla korsande spår, han bara kollade av och återgick sen till sitt spår. Vid en korsning kom hundarna fram samtidigt men de märkte inte ens varann, utan kollade av sitt spår och fortsatte spåra. Det var vi förare som fick hålla koll och hoppa över varandras spårlinor…

Extra kul att en av Kenos spårpinnar var en skogspinne och KENO HITTADE DEN OCH APPORTERADE IN DEN som en vanlig spårpinne!!! Å, det var så himla roligt! Vilken spårhund jag har, han är verkligen duktig! Alla pinnar hittade han också. Igår ett skarpt eftersök på älg, idag ett personspår med en massa klurigheter, och båda löste han galant! Inga problem att fokusera på rätt spår i alla fall…

Fåren hann bli klippta också, skönt nu är alla klara! En promenad, prat, mat och bastu hann vi också med! En lyckad dag, tack Anette!

3 reaktioner till “Spårsnurr!”

  1. Tack själv! Det var verkligen jättekul med spåret! Det får vi göra om! O fårklippningen betraktar jag som träning. Har träningsvärk både här o där idag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.