Spår, älg och blå tumme…

Härlig heldag ute i skogen med ett stort, trevligt sällskap blev det idag! Keno och Mio fick återigen ett klurigt spår. Den här gången var det 700 meter långt, det låg 6 pinnar i spåret, det låg ca 2 timmar och vi hade korsat varandras spår tre gånger. På flera ställen gick vi också väldigt tätt. Med på själva spårningen hade vi tre personer som ville se spårningen och också var så snälla att de tog lite kort åt oss. Hur gick det då?? Ja, men hur bra som helst!!! Vilka otroliga hundar vi har!!! Jag är så himla glad!!! Keno hittade alla pinnar, spårade fint, tittade inte ens åt skaran som gick bakom och fixade två korsningar superbra. En korsning bytte han dock spår i och gick över på Mios en bit men jag förlåter honom för det, det var lite struligt just där *ler*. Första pinnen Keno kom in med råkade hamna lite fel så när jag skulle ta den råkade han bita till rejält i min tumme. Det gjorde så himla ont, det blev som en klämskada och den gör ont än…

Ivr fick börja med lite markeringar och han satt stadigt och fint, äntligen börjar jag få tillbaka min duktiga junior! Kul! När det var hans tur att spåra hade det gått en älg i spåret samtidigt som Ulle la spåret… Och den var kvar i området när vi skulle spåra. Han började lite vingligt men kom iväg, han hittade de fyra första pinnarna men sen villade han bort sig helt. Jag lät honom jobba ett bra tag men insåg till slut att han var vilse så jag selade av och så försökte vi hitta tillbaka (jag var ju också lite vilse). Efter att vi gått runt ett tag stack Iver iväg en bit och kom tillbaka med en pinne! Duktiga kille! Så jag selade på igen och så spårade han till slutet. Vi missade bara en pinne där vi velade. Jag är jättenöjd, för första gången gick han bort sig i ett spår och kunde på egen hand hitta tillbaka till det. Idag lärde han sig STORA saker!!!

Efter korvgrillning tränade jag och Gun lite uppletande. Keno fick köra och de tre första sakerna fixade han fint, sen tror jag han var ganska trött efter det svåra spåret så han letade länge, fastnade i samma vändor men med lite ”hjälp” kom grej nummer 4 in till slut. Vi tränar aldrig uppletande och det är bara att konstatera att det behöver vi göra….

Hermma igen en kort sväng innan jag drog ner till byn. Först ett styrketräningspass med bästaste grannen Annelie och sen bastu med det goa gänget! Det var sååå himla kul att träffa Catrin igen!!!

Jaktträningen i torsdags gick bra. Även där visade Iver att han fått tillbaka sin stadga. Han fick se markeringar, vända en kvart, skickas på linjetag och sen hämta markeringen. Det gjorde han jättebra! Vi gick sen en kort promenad själva där jag sköt några skott.
Keno fick träna långa markeringar. Han fick se dom falla och sen fick han först hämta linjetag som låg nära markeringarna, han fixade det fint. Sen långpromenad med Anna och vovvar.

Fredag tog vi en PW tillsammans med Magnus, skönt att gå på riktigt fort! Sen grävde vi ner oss i filmträsket, härligt!

Igår då…. Faktiskt ingen träning då heller! Jo, Magnus sköt några skott och Iver satt så lugnt och fint! Hurra! Vi fixade en hel del här hemma på gården och sen cyklade jag och hundarna milen till Molkom. Där nere tog vi en fika med svärföräldrarna. Hemma igen blev det återigen film!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.