Mycket tankar och grubbel…

Fast det är en tid kvar innan det är dags att ta beslutet kommer en del tankar efter möte idag… Vad är det bästa att göra? Stanna eller gå? Leva kvar i det gamla invanda eller våga ta steget och gå över till det nya?

Det handlar om mitt jobb som ska läggas ut på entreprenad, säljas ut helt enkelt. Om jag stannar kvar i kommunen får jag ju ha kvar min anställning med allt vad det innebär. Men jag kan hamna på vilken arbetsplats som helst… Och det brukar väldigt sällan bli en ledig plats inom daglig verksamhet, där jag jobbar nu, utan det är inom hemtjänsten det finns jobb… Och där vill jag inte jobba! Inget ont om hemtjänsten, det finns många goa tanter och farbröder där ute, utan det är det att jag känner att jag gjort mina år inom det, med jobb på dag, kväll, natt, helg och storhelg som följd. Jag vill inte tillbaka till det! Jag vill jobba kvar i omsorgen.

Väljer jag att gå över till det privata företaget får jag jobba kvar på mitt jobb (vi ska flytta  innan försäljningen så det blir ju ändå lite av en nystart) och jag får fortsätta jobba med de bästa av de bästa när det gäller arbetskamrater. Och det är nog så viktigt! Men jag har inte samma frihet att gå upp och ner i tid, jag kan inte ta tjänstledigt för att prova nytt jobb och jag har heller inte samma ”öppenhet” mot tex media när det inte är ett offentligt företag (kommun). När något inte är bra inom kommunal verksamhet är det lättare att föra fram det…

Många tankar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.