Japp, nu är det bevisat!


Söt – jag???

Iver ÄR söt! Idag sprang vi i vänstervarvet i Mjölby och han skötte sig såååå bra! Han sprang fint och stod bra! Och hade inga problem att domaren kände och klämde (Iver hoppade på domaren direkt efter, han gillade honom…). Han fick fin kritik tycker jag och domaren sa att han var lite impad av att Iver var så pass stadig och fast fram trots att han hela tiden tittade på mig när vi sprang. Men …! Sen kom det… Domaren tyckte Iver var FÖR SÖT! Han önskade lite mer maskulint uttryck hos honom (Iver själv tycker nog att han är väldigt manlig) så vi fick ”Very good”. Visst, klart man vill ha högre pris men jag är ganska nöjd ändå!

Mest nöjd är jag ändå över båda grabbarnas förmåga att fokusera när vi tränade i ridhuset. Det var trångt och det gick människor och hundar tätt förbi oss, det applåderades och peps i pipleksaker samtidigt som vi tränade. Iver tränade fritt följ, läggande och platsliggning och det gick jättebra! Keno tränade fritt följ och kryp och han brydde sig inte det minsta om det runt omkring honom. Kanske skulle åka på fler utställningar, det är himla bra störningsträning där!

Vi laddade inför utställningen igår genom att träna jakt i leran. Först fick Iver hämta fyra änder på ett sök och Keno två änder på linjetag. Sen kom Therese, Micke och Eva upp hit. Iver fick göra sitt livs första walk-up och själva fotgåendet är jag ganska nöjd med. Han gjorde fina och raka linjetag bakåt. Där emot blev han lite för varvad och fick sen bara gå med, vilket jag tror var en jättebra träning för honom. Keno fick träna rutan (dirigering)  innan de andra dök upp och sen bara gå med fram och tillbaka på walk-up när de andra körde och jag sköt. Nyttig träning för kanonkulan! Båda vovvarna hade sen lera långt upp på huvudena, vilket kanske inte var supersmart med tanke på vad vi skulle iväg på idag…

Långpromenad, en tur till tippen i Molkom och lite annat smått och gott hann vi också med igår. Imorgon är det dags för tävlingslydnadskurs igen vilket betyder träningsvila för mina vovvar.

2 reaktioner till “Japp, nu är det bevisat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.