Eftersök!


Foto: Magnus Nelson (svårt att ta kort i skymningen och på en hund som inte kunde vara still)

Igår tog jag och Magnus en liten rundtur med bilen. Först åkte vi till Gryhyttan och käkade deras egengjorda glass och choklad, Mums! Efter att ha kollat runt lite i denna mysiga lilla ”by” åkte vi vidare till Nora. Lunch på vägen och framme i Nora gick vi runt och kikade i stan och tog sen en fika på ett mysigt kafé som var i en stor trädgård. Hundar var förstås välkomna och förutom våra två var där fyra hundar till.

På hemvägen stannade vi till i Filipstad och handlade lite att grilla. Hemma igen grillade vi och hade nästan ätit upp när ”mitt” älg-jaktlag ringde och frågade om Keno kunde göra en insats, de hade skadeskjutit en råbock. Hmm… Jag tänkte till lite, skulle han fixa det? Vi har inte tränat viltspår/eftersök på flera år. Men å andra sidan är han en duktig spårhund och borde kunna ändå. Sagt och gjort, vi slängde på oss kläder, plockade med pannlampor, sele och lina och drog iväg.

Väl där visade de oss skottplatsen där det var blod och Keno drog iväg på en gång, han var tvärsäker kändes det som! Plötsligt fick vi stanna då en av skyttarna sett ett rådjur som de trodde var det skjutna. Efter en stund insåg han att det inte var det rådjuret och Keno fick fortsätta spåra. Han spårade exakt där det gått (skytten kunde tala om det den biten han visste) och efter en stund, när Keno spårade i hög  havre (?) stötte han upp det så det sprang iväg igen.


Foto: Magnus Nelson 

 Vi väntade en liten stund och sen fick Keno fortsätta spåra. Nu gick det återigen in i skogen i ganska ”bösig” terräng och över vattendrag. Helt plötsligt stannade Keno, han hade hittat det! Duktiga, duktiga, bästaste Keno!!! Åh, jag är så glad att han fixade det så himla bra! Och jätteglad över att han hittade djuret så det slapp att lida! Keno och jag fick stanna en bit från djuret och vänta på att Magnus vägledde skytten dit. Kan säga att Keno var väääldigt het på att få komma fram!! När skottet väl gått fick han gå fram och han var helt tokig!! Jösses, var tog den snälla, söta soffhunden Keno vägen då??? Han slet och drog i rådjuret, det var hans stora belöning! De där korvbitarna jag hade i fickan fnös han bara åt…hehe!

Världens bästa Keno har återigen visat vilken superhund han är (i alla fall i mattes ögon, jag är väl kanske liiiite partisk…)!!!

2 reaktioner till “Eftersök!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.