Jaktkurs helt i min smak!

I helgen har vi värmlandstollare (och en utomsocknes) blivit drillade i konsten att träna sin hund i jakt med positiva metoder. Jag har gått för Eva med Keno en gång tidigare och hade stora förväntningar på kursen. Och jag blev inte det minsta besviken! Kursen var superbra och Eva är en otroligt bra instruktör! Fast jag själv tränar enligt det tänket i lydnaden har jag haft svårt för att föra över det till jakten. Men efter den här helgen är jag jättetaggad att träna jakt! Vi tränade både stadga, fotgående, närsök, stort sök, markeringar, linjetag, vatten… Och Iver, som är tränad så här i andra sammanhang, fattade snabbt galoppen, vad han tjänade på. Så kul att se när han tänker till och själv kommer på vad han måste göra för att en dummy ska falla.

Förutom en bra kurs var det som vanligt högt i tak ihop med det härliga gänget! Middag på lördag kväll med alla, inklusive respektive, som också sov kvar sen. Tack alla för en superbra helg!

Igår när jag kom hem skurade jag hela badrummet och dammade hela huset. Idag ska golven städas, sen är allt städat inför helgens gäster.

Eftersom jag tränar så många olika saker med mina hundar och jag har svårt att hinna allt, har jag nu strukturerat upp det hela bättre. Så nu består varje vecka av spår, lydnad och jakt, med fasta dagar för de olika träningarna. Jag tror det blir bättre träning så här. Sen ska ju självklart varje träning också planeras…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.