Välkomna de små vilda!!

Sex nya, små godingar har sett dagens ljus! Alla är förstås helt perfekta och kommer bli bäst i världen… I alla fall enligt släkten, hehe… Jag är väldigt glad att Frida och Poppel ville ha Keno som pappa, det är vi stolta över! För jag tycker Poppel är en supertrevlig hund på alla sätt och vis och Frida är en väldigt bra  och sund hundmänniska. Välkomna alla sex och jag kan knappt tåla mig tills jag får träffa er! Tyvärr bor jag ju inte så nära så jag får för det mesta följa allt via webben.

Den bokade träningen med Lena B blev inställd i snöovädret i torsdags. Vägarna var inte plogade till ridhuset så vi tog oss inte dit… Istället plogade Magnus här hemma, jag skottade (och Keno försökte fånga all snö jag kastade iväg med skyffeln) och senare tog jag med vovvarna på en promenad i snöstormen. Vi var ute 1,5 timmar så när vi väl kom ut var det ändå helt okej tyckte jag. Vi tog en rejäl runda och stannade sen och tränade en stund. Iver var så duktig, han klarade av att ligga plats 40 sekunder! Om jag grejar med nåt eller kör Doogie-zen, då kan han ligga still flera minuter men när jag är passiv är det svårare. Men 40 s är en bra början! Vi tränade också ingångar, framförgående och lite smått fritt följ. Keno tränade fritt följ, ställande och läggande.

Fredagkväll var det föreläsning på klubben med Maria Brandel. Jag kände att jag redan hade det mesta ”köttet på benen”, som hon pratade om, men det var skönt att få lite ”feed-back” på det jag gör. Innan föreläsningen hann jag gå ut en sväng med vovvarna men någon träning hann vi inte med.

Dagen efter, igår, hade Maria utbildning hela dagen för oss instruktörer. Det första hon tog upp hade jag ganska bra kläm på redan men när hon började prata spår och uppletanade fanns det en massa godbitar att ta till sig. Iver fick träna lite också, vi visade hur långt vi kommit med att hålla fast/dra emot med leksak, byte av leksak i leken och sen fick vi prova en övning som ger snabba infarter till mig med saker (tex apporten, dummiesar mm). En jättetrevlig dag!! Efter kursen tog jag och Anette alla vovvar och gick en ordentlig promenad, behövdes efter att ha suttit still en hel dag. Senare på kvällen fick jag bege mig till Hagfors och hämta hem tre överförfriskade herrar…

Idag då… Drog iväg till Therese efter frukost (herrarna var ju ändå rätt sega idag). Vi tog först en promenad och sen blev det träning. Ungdomarna fick träna mycket stadga idag, bara olika övningar. Vet att det blir mycket att läsa men jag skriver ändå. Hoppa över för den som inte orkar..hihi!
Vi började med att träna gripande på en stor dummy med kaninpäls på. Efter bara två gånger där Iver missade den för att han inte grep den direkt förstod han och grep jättebra. Sen satte vi hundarna rygg mot rygg, kallade in en och en. Sen satt dom rygg mot rygg, fast så dom var tvungna att springa förbi varann tätt. Och den andra skulle sitta kvar. Det fixade dom jättebra! Sen gjorde vi nästan samma fast vi kastade dummies åt sidorna först och de skulle ändå komma på inkallning, det fixade dom fin-fint! Mellan alla övningar fick de sitta och vara lugna, det var verkligen en jättebra träning! Iver fick sen bjuda på ett ligg och så kastade jag dummies över huvudet på honom. Men sånt där går han inte på längre… Iver fick också träna på det vi lärde oss av Maria igår, det som ska bli snabba gripanden på håll. Lykka löper så jag tyckte det var ett superbra tillfälle att träna ihop på. Men det märktes inget på Iver när vi tränade, men han var ju förstås intresserad på promenaden. Precis som det ska va! Keno var också intresserad förstås, men han håller sig i skinnet när ”mamma” är med så han och Lykka kunde vara lösa och leka ihop. Den hunden är verkligen fenomenal! I alla fall i mina ögon…

Efter träningen köpte jag ägg (vi köper alltid hos Thereses granne), åkte sen ner till Molkom, tog en promenad igen med grabbarna. Vi lyckades möta två hundar så jag fick tillfälle att träna Iver. Min tanke är att det ska bli en god vana att sitta och söka upp mig när vi möter hundar, rätt sinnesstämning liksom, och det fixade han hur bra som helst. Det svåra är att få honom att göra samma med svärfar men jag hoppas det kommer med åldern också. Han är ju upphetsad för att han vill dit och hälsa och det brukar ju avta med tiden.

Sen var det dags för Keno att få träna. Jag hade lagt upp det så att vi skulle tävlingsträna, fast utan kommendering eftersom vi var själva.
Fria följet – jättebra!
Inkallningen – ställandet var skitdåligt, vi är tillbaka på ruta ett, inte tränat det pga halkan.
Framåtsändandet – jag insåg att han faktiskt lärt sig att avståndsbedöma, något som varit mitt mål, så efter att jag rättat in oss på rätt avstånd gjorde han det fin-fint.
Krypet – dålig start, något vi också tränat i vinter men nu slarvat med några veckor, men sen fint kryp, halt och svängar.
Skall – bra på tyst, lite dåligt första skall.
Metall – superbra.
Tungen – superbra.
Hopp och stege gjorde vi inte.
Ja, så summa summarum är att det känns som att Keno verkligen fått ordning på sina små detaljer, han är riktigt duktig, samtidigt som han har svagare bitar i några moment, där vi alltid kommer att få jobba med det för att hålla det i fin form.

Iver fick sen avsluta med att träna framförgående. Jag känner att vi inte kommer vidare i det momentet så jag ska konsultera ”fröken” på Klickerklok…

Nu har vi slappat i soffan och jag har sett på TV för första gången sen förra söndagen. Vem hinner med sånt liksom???
Och ni… förlåt det jääättelånga inlägget idag!


Iver i sitt nya, fina tjänstetecken. Tycker rosa passar lille, självgoda Iver…


Och… Mammas pöjk! Kung-Keno-kronan var pricken över i. Tack Frida för idén!

En kommentar till “Välkomna de små vilda!!”

  1. MASSOR GRATTIS i efterskott farmor! 😀 Det var en perfekt längd på ett inlägg, speciellt med så fina bilder! Jag vill oxå ha såna fina tjänstetecken. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.