”I don´t take no for an answer!”

Eller ”bli så arg som du vill, jag bryr mig inte!”

 Den här säsongens första skidtur! Tar med min bästaste skid-kompis, sätter på honom nome-selen och han vet direkt vad som är på gång.  Upprepar ordet ”nej” runt 20 gånger till en liten hoppjerka som hoppar efter expanderlinan heeeela tiden på väg till skidspåret. Han lyssnar varje gång. Och gör om samma sak varje gång. Samtidigt försöker jag bära på skidor och stavar och hålla emot i linan för Keno, han ligger på! Till slut verkar linan ha tappat lite av sin ”häftighet”, skönt, nu blir det lugnt, det här gick ju lätt, tänker jag. Då hittar den hoppande röda tuffsen ett koppel! Sitt koppel. Hoppar, biter, hoppar, biter. Jaja, han slutar till slut när jag haft ett litet lugnt samtal med honom. Vi går vidare, snart är vi framme vid skidspåret. Jag spänner fast skidorna, tänder pannlampan. Ett yyyyyyyyl hörs och som skjuten ur en kanon flyger Virre-Iver iväg. Keno hänger på, jag har skidorna på, Keno sitter fast i linan och alltså även i mig…. Jag hinner säga stopp till Keno innan han hinner dra mig alltför många meter bakåt och ropar på yrvädret med min snällaste och gladaste röst. Som tur är vänder han och kommer tillbaka, det var några människor som hade dykt upp i mörkret. Spöken…

Vi åker iväg i mörkret. Keno springer framför mig, håller linan sträckt, drar sådär lagom, så jag också måste åka skidor. Men var är ligisten??? Vänder mig om under tiden vi åker framåt, får se att han är djupt upptagen med ett hål…. Ropar, han kommer. Duktig kille! Med munnen full av nåt….ja, jag vet inte och vill inte veta…. Vi fortsätter åka, åh vad härligt!!! Fina spår i Molkom där hundar är välkomna, kan det bli bättre?! Tyvärr inget ljus men med den superbra pannlampan jag fick i födelsedagspresent går det hur bra som helst. Vi är ensamma i spåret, kanske inte så konstigt när det är mörkt och termometern visar -19 grader…. Så skidturen blev inte så lång på grund av kylan, men den var härlig! Och, förutom början när han var lite väl busig, skötte sig Iver strålande bra, det var ju hans första skidtur! Han är så härlig den killen.

Ikväll tränade vi bara lite här hemma, inomhus. Jag shejpade Iver på framförgåendet och det märktes att vi gjorde det igår, han kom ihåg, duktig pojk! Keno fick träna lite sån där ”slask-träning”, lite smått och gott bara för att det är kul…

När jag skar till hundarnas färskfoder idag lyckades jag skära mig rejält djupt i tummen med den nya kniven vi fick i julklapp… Har försökt tvätta rent, det är ju inte så bra när jag skurit rått kött med kniven innan… Hoppas jag klarar mig från infektion….

Igår träffade vi Hanne i ridhuset på kvällen. Iver tränade bitar ur nästan alla moment i appellen och fick nosa på framförgåendet, jag shejpade in det, precis som på Keno. Det märktes att det var nytt och att han fick tänka rejält för sen var han så trött i mössan… Då fick Keno träna. Framåtsändande och en hel del tricks i freestylen.

Oj, det blev ett långt inlägg idag… Får se om någon orkar läsa…haha…

4 reaktioner till “”I don´t take no for an answer!””

  1. Vi med! Hej på er. Satt och skrattade när jag läste om eran skidtur. Lät härligt och rörigt. Hahahaha.
    Vore väldigt tacksam med massor av tips den 18e. Ser fram emot den dagen.
    Gott Nytt 2011!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.